INFLUENSAVAKSINE 2021

Time til influensavaksine for pasienter i risikogrupper, eller som er anbefalt å ta vaksine, er tilgjengelig på Helsenorge.no. TIME TIL VAKSINE PÅ NETT SKAL KUN SETTES OPP I TIMEBOK SOM HETER INFLUENSAVAKSINERING.

Du kan også henvende deg til legesenteret for time.

Dersom du allerede har en timeavtale på laboratoriet eller til lege vil du få tilbud om vaksinen når du er her og trenger ikke egen time for vaksine.

Ny fastlege ved Portalen legesenter

Lege Eivind Borg Lismoen starter praksis hos oss fra 1.september 2021. Han har ledig kapasitet til nye pasienter. Det vil da fra 1. september jobbe 5 fastleger og en LIS-lege ved Portalen legesenter.

Etterregistrering av vaksiner tatt utenfor Norge

Du må be om en konsultasjon hos enten fastlege eller privat helsetjeneste for å dokumentere vaksinasjon tatt i utlandet . Hos fastlege kan du bestille videokonsultasjon. Videokonsultasjon for å få gjort etterregistreringen må betales av den enkelte pasient og koster kr.300. Pasienten må betale full egenandel, fordi dette ikke dekkes over stønadsbudsjettet/frikort.

Hva slags dokumentasjon må du vise?

Det er fastlege, kommunehelsetjenesten eller den private helsetjenesten som vil vurdere om dokumentasjonen er god nok. Dokumentasjonen må minst inneholde alle variabler som er obligatoriske i innmeldingen til SYSVAK: Identifikasjonsnummer, vaksinasjonsdato og vaksine. Dokumentasjonen bør også inneholde batchnummer, vaksinatør og signatur eller stempel. Vaksinen må være godkjent av EMA.

Mer informasjon fra FHI i link. https://www.fhi.no/nyheter/2021/na-kan-du-fa-etterregistrert-koronavaksiner-tatt-utenfor-norge/

Vi har nå fått mulighet for E-konsultasjon og videokonsultasjon

E-konsultasjon er en skriftlig kommunikasjon på nett med din lege. Dette bestiller du selv på vår hjemmeside. Dette krever at du har BankID.

Videokonsultasjon kan du bestille via sms eller på nettsiden vår. Du må skrive i kommentarfeltet på timebestillingen at du ønsker videokonsultasjon. Dette krever at du har smarttelefon.

  1. Pasienten får tilsendt en lenke på SMS. Lenken åpnes på smarttelefonen, nettbrett eller datamaskin. Man trenger ikke laste ned noen app.
  2. Pasienten identifiserer seg først med BankID. Så blir de sendt til et digitalt venterom, hvor de venter inntil legen er klar.
  3. Når legen kontakter pasienten, opprettes det en sikker, kryptert forbindelse mellom dere, slik at videosamtalen oppfyller kravene til sikkerhet.

Både E-konsultasjon og videokonsultasjon har samme egenandel som ved en vanlig konsultasjon. Du vil få bekreftelse på at henvendelsen er registrert på sms.

Bestill time, forny resepter eller skriv til legen