TESTING TIL KORONASERTIFIKAT

7. april 2022

Koronasertifikatet brukes som dokumentasjon på nylig negativ test, vaksinasjonsstatus, og nylig gjennomgått covid-19. Foreløpig krever mange land fortsatt grønt koronasertifikat ved innreise, og det kan være behov for å ta en koronatest for å få dette.
På disse nettsidene finner du informasjon om hva som gjelder:

Oversikt over hvem som nå vil tilby test for koronasertifikat i Hamarregionen:

  • Strandgata legesenter, Hamar og Portalen legesenter, Ringsaker tilbyr testing til koronasertifikat til alle som oppholder seg i Hamarregionen. Dette koster 500kr per test og dekkes ikke av Helfo. Svar på test foreligger 1-2 døgn etter prøvetaking,
  • Hamar legesenter, Disen legesenter, Nova legesenter, Brumunddal legesenter, Bristol Legesenter, Løten Legesenter, Moelv legesenter og Stange legesenter tester kun egne liste-innbyggere, som trenger koronasertifikat.

Selvtesting:

Innbyggere som ønsker å ta en selvtest, kan få slike tester gratis hos kommunene i en overgangsperiode.

Bestill time, forny resepter eller skriv til legen